Over ons.

EEG Group is een familiale groep gespecialiseerd in gebouwentechnieken en aanwezig in heel België. Als familie van 900 werknemers werken we vanuit dezelfde missie, waarden en kwaliteitsgarantie.
https://eeg.be/wp-content/uploads/2022/02/1920x1280-karl-griet.jpeg https://eeg.be/wp-content/uploads/2022/02/1920x1440-eegjongeren37-min.jpeg https://eeg.be/wp-content/uploads/2022/02/1920x1440-eegjongeren23-min.jpeg

Karl.

“De passie voor het bouwen zit voor mij, uiteraard, in de familie. Wat mij fascineert in de bouw is dat alles zo projectgericht is. Men krijgt voortdurend te maken met diverse mensen en tal van technieken. Het is altijd moeilijk om rekening te houden met alle factoren. Ik zie het als mijn roeping om de bouwsector veel gemoedelijker te maken, maar ook transparanter en efficiënter.”

&

Griet.

“Ik ben gefascineerd door cijfers, maar het is vooral wat er achter de cijfers schuilt, wat interessant is. Door mijn huwelijk met Karl heb ik mijn affiniteit met de bouwsector geleidelijk aan zien groeien. Ik heb nooit toegekeken vanaf de zijlijn, maar ik heb meegewerkt aan de eerste overnames. Het is echter pas relatief recent dat ik de beslissing heb genomen om actief te worden in het bedrijf.”

Historische Informatie

EEG Group is een familiebedrijf met een lange geschiedenis. In 1936 ging Michel Neyrinck aan de slag als zelfstandig installateur. In de jaren vijftig bracht hij zijn activiteiten onder in een ‘entreprise’. Eerst specialiseerde de onderneming zich voornamelijk in het installeren van elektrische installaties en waterleidingen. Later breidde dit uit naar overheidsopdrachten in de zorgsector. Na diverse overnames zijn we geëvolueerd naar een groep van multi-technische installatiebedrijven. De EEG Group was geboren.

1936

Michel Neyrinck gaat aan de slag als zelfstandig installateur. Het bedrijf concentreerde zich voornamelijk op het installeren van elektrische installaties en waterleidingen in gebouwen regio Gullegem. Later breidde dit uit naar overheidsopdrachten in de zorgsector.

1953

In de jaren vijftig beslist Michel Neyrinck om zijn eigen bedrijf te starten en richt hij Electro Entreprise Gullegem op, afgekort EEG. In die tijd was de administratie in Kortrijk nog hoofdzakelijk Franstalig, wat de naam verklaart.

2006

In 2006 zetten we de eerste stap naar een meer geïntegreerde aanpak van projecten, met de overname van Van Braeckel, dat vandaag herdoopt werd tot EEG nv divisie Van Braeckel.

2011

Electro Entreprise en Van Braeckel fusioneren onder de naam EEG nv. Zo zijn we geëvolueerd naar een groep van multi-technische installatiebedrijven. De EEG Group was geboren.

2015

Alles komt in een stroomversnelling. Electrolyse, Leroy, Marechal en Heyer worden opgenomen in de groep.

2018

EEG Group blijft groeien. In 2016 komt Elektro Kamiel Smet erbij, gevolgd door Bessemans en De Kock in 2017. In 2018 voegen zich drie nieuwe bedrijven bij onze familie: VTV, Beltherm en Danneels. Danneels is de eerste Franstalige onderneming die deel uitmaakt van EEG Group.

2020

EEG SA Naninne wordt opgericht. De vestiging, die zich in Namen bevindt, staat in voor de projecten in Wallonië.

Onze waarden

Klantgericht

Klantgericht

Met onze multi-techniekenaanpak en onze innovaties kunnen we jou als klant ontzorgen. We willen er voor jou staan als competente langetermijnpartner.
Vakmanschap

Vakmanschap

We innoveren, omarmen nieuwe technologieën en blijven ons met plezier bijscholen. Onze beroepstrots staat garant voor topkwaliteit.
Teamspirit

Teamspirit

Samenwerking met een gemeenschappelijk doel voor ogen, dat is het recept voor succes. Cohesie en samenwerking staan centraal in ons bedrijf.
Zorg dragen voor elkaar

Zorg dragen voor elkaar

Medewerkers kunnen zichzelf zijn binnen onze groep. Zorgzaamheid, begrip voor de positie van anderen en empathie zijn de kern van ons familiaal DNA.
Werken met goesting

Werken met goesting

We zijn trots om deel uit te maken van EEG Group en delen dat graag met familie, vrienden en met jou!
Open communicatie

Open communicatie

We communiceren op een open en transparante manier zodat we ons werk goed kunnen uitvoeren.